EKPSS Danışmanlık Hizmetimiz

Haberin Yayınlanma Tarihi: 18.07.2016

Belediyeden engellilere danışma hizmeti

Engelli vatandaşların engelsiz bir hayat sürmeleri için çalışan Yenimahalle Belediyesi, EKPSS’yle Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen engelli adayların EKPSS tercihlerine yardımcı olarak, danışmanlık hizmeti veriyor.

EKPSS Yerleştirme için başvuru yapan
adayların yararlandığı hizmetle, engellilerin doğru tercihler yapması için bilgilendirme yapılıyor.

“Mezuniyet törenime belediye engelli aracıyla gittim”

Danışmanlık hizmeti almak için belediyeye annesi Emel Şirin ile gelen Ankara Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölüm 2’incisi Ali Han Şirin destek hizmeti almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şirin “Tercih Kılavuzu çok karışık, buraya gelerek daha ayrıntılı bir şekilde bilgi sahibi oluyoruz ve aklımıza takılan tüm soruları sorarak doğru tercihler yapıyoruz. Aynı zamanda engelli haklarımıza yönelik konularda da bilinçlendiriliyoruz. Ben Lise stajımı burada yaptım, bu süreçte güzel günler geçirdim. Ayrıca üniversite mezuniyet törenime gitmek için de belediyeden engelli aracı talep ettim. Bana çok yardımcı oldular. Engelli aracıyla mezuniyetime gitmemi sağladılar. Çok güzel projelere imza atıyorlar. Başkanımız Fethi Yaşar’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Engelli istihdamı konusunda büyük bir hassasiyet gösteriyoruz”

Yenimahalle Belediyesi’nin engelli istihdamı konusunda büyük bir hassasiyet gösterdiğini belirten Engelliler Birim Müdürü Emrullah Yılmaz ise, “Belediye olarak engelli personel kotasının üstünde bir istihdam sağlıyoruz. Yenimahalle Belediye Başkanımız Fethi Yaşar, engelli vatandaşlarımıza zorluk yaşatan tüm faktörleri ortadan kaldırdı. Kaldırımından otoparkına, tuvaletinden belediye binasına kadar tüm alanları engelli vatandaşlarımıza uygun bir hale getirdi” diye konuştu.

Engellilerin tercih sorununu çözmek için danışmanlık verdiklerini de belirten Yılmaz, “Biliyoruz ki engelli vatandaşlarımız tercih yaparken de zorluklar yaşıyor. Biz de buna el atmak istedik ve bugün EKPSS tercihi yapacak adaylarımıza danışmanlık hizmeti veriyoruz. Tüm tercih heyecanı yaşayan engelli vatandaşlarımızı belediyeye bekliyoruz” diye konuştu.