Anıtkabir Ziyareti

Haberin Yayınlanma Tarihi: 10.11.2015

*65 öğrenci Anıtkabir’i ilk kez gördü
*Ata’ya doğru yürüdüler

Yenimahalle Belediyesi, Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77’inci yıldönümü kapsamında Gazi Üniversitesi Mezunlar Derneği ile ortaklaşa Anıtkabir gezisi düzenledi.
Eskişehir’in Sivrihisar İlçesinden gelen 65 öğrencinin ağırlandığı ziyarette, daha önce Anıtkabir’i hiç görme fırsatı bulamayan öğrenciler, aslanlı yoldan geçerek Ata’ya doğru yürüdüler.
Saygı nöbetçilerini dikkatle izlediler

Hareket etmeyen ve nöbet değişimi yapan saygı nöbetçilerini dikkatle izleyen öğrenciler, daha sonra mozoleye çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundular.
Mutlulukları gözlerinden okunan öğrencileri aileleri, Yenimahalle Belediyesi Engelliler Birimi, Kent Konseyi ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Cumhuriyet Halk Partisi Engelliler Üst Kurulu, Gazi Mezunlar Derneği Başkanı ve üyeleri de yalnız bırakmadı.

Heyecanlarını gizleyemediler

Çelenk koyma törenin ardından Anıtkabir’de bulunan kuleleri ve müzeleri gezen öğrenciler, Ulu Önder’in kendisine ait eşyalarının ve hediyelerinin bulunduğu bölümleri hayranlıkla gezdiler. Misak-ı Milli Kulesi'ni ve Kurtuluş Savaşı'nın canlandırıldığı müzeyi de dikkatle inceleyen çocuklar, heyecanlarını gizleyemediler.

Ziyaretin ardından kendilerine böyle bir fırsatı verdikleri için Yenimahalle Belediyesine ve Gazi Üniversitesi Mezunlar Derneği’ne teşekkür eden öğrenciler, Anıtkabir’in önünde hatıra fotoğrafı çekilmeyi de ihmal etmediler.

HABERİN FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ.

------------------------------------------------------------------------------
Yenimahalle Belediye Başkanlığı İvedik Caddesi Yenimahalle/ANKARA